“Mensen raken doorgaans veel beter gemotiveerd door de beweegredenen die zij zèlf hebben ontdekt en uitgesproken,
dan door de redenen die anderen opsommen.”

Blaise Pascal, filosoof

Trainingen en workshops

Trainingen en workshops zijn dé manier om vaardigheden van professionals verder te ontwikkelen. Actief met elkaar onderzoeken en proberen levert deelnemers veel leermomenten op. Zeker wanneer ze op hun gemak zijn en daadwerkelijk ruimte ervaren zich te laten zien en van elkaar te leren. Als trainer heb ik oog voor alle deelnemers en het groepsproces. Ik vind het super om mensen met mooie behapbare stukjes theorie, herkenbare voorbeelden en toffe werkvormen te inspireren. Dit plezier en enthousiasme straal ik uit en dat komt ten goede van de training. En verhoogd het werkplezier van de deelnemers de volgende dag in hun eigen praktijk.

Ik ontwikkel en geef diverse op maat gemaakte trainingen en workshops aan professionals voornamelijk binnen het sociaal domein:

  • Algemene communicatievaardigheden o.a. feedback, slechtnieuws, agressie regulatie, verbale en non-verbale communicatie.
  • Training ‘Grip op lastige gesprekken’, voor medewerkers binnen bedrijven en organisaties.
  • Workshop: ‘Aanspreken op gemaakte afspraken, verbeter je samenwerking!’, voor leerlingen op middelbaar- en hoger beroepsonderwijs.
  • Werken met een trainingsacteur, voor opleidingsadviseurs en trainers.
  • Werken met hooggevoeligheid in de praktijk i.s.m. Ellis Bosmans, Hart voor sensitiviteit. Doelgroep: professionals binnen het sociaal domein.

Voorbeelden van trainingen die ik namens opleidingsinstituut MEEK2 geef:

  • Sociale Netwerk Versterking* en maken van duurzame plannen binnen hulp- en dienstverlening (Variërend van één tot vierdaagse trainingen.)
  • Kunst van het vragenstellen, vraagverduidelijking en procesbegeleiding binnen het sociaal domein (Workshops en ééndaagse trainingen.)
  • Masterclass voor cliëntondersteuners waarin vraagverduidelijking en voorbereiding op indicatiegesprekken wordt behandeld (Onderdeel van een reeks masterclasses van BCMB.)
  • Inspiratieworkshops Sociale Netwerk Versterking en Kunst van het vragen stellen.
  • Handelingsmodel KIM-methode*, Krachtgericht Integraal Mensgericht (co-trainer)

* Trainingen Sociale Netwerk Versterking en KIM-methode bied ik niet als zelfstandige aan. Het intellectueel eigendom ligt binnen organisaties waarvoor ik trainingsopdrachten uitvoer. Interesse? Ik breng je graag met de juiste persoon in contact.

Ben je op zoek naar een enthousiaste en ervaren trainer of co trainer? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag met je wat ik voor jullie organisatie kan betekenen. Ik help je ook met veel plezier bij het upgraden van leermodules of het ontwikkelen van op maat gemaakte trainingsprogramma’s.